Další ztráta v závěru zápasu!

26.09.2010 19:48

K utkání šestého kola jsme nastoupili na hřišti aktuálně druhého celku tabulky – Kosovy Hory. Po několika vynucených změnách v sestavě jsme se na začátku utkání spíše hledali a tak otěže utkání drželi pevně v rukou domácí borci, kteří na mokrém terénu předváděli poměrně rychlý fotbal a k prvnímu ohrožení naší branky se odhodlali již ve třetí minutě střelou zpoza pokutového území, jejich záložník naštěstí mířil nad. Zhruba po dvaceti minutách hry se dobrým zákrokem prezentoval P. Prokop, který vyrazil nebezpečnou střelu po nedůrazně odvrácené standartní situaci domácích. Další šance na sebe nenechala dlouho čekat. V. Hoppe špatně rozehrál a po samostatném úniku útočníka Kosovky šla jeho střela těsně vedle levé tyče. Následně po chybě ve středu pole prošli naší obranou dva hráči, jejich zakončení ale nebezpečné nebylo a se slabou střelou neměl náš golman problém. Po půlhodině hry jsme se osmělili také my. První vážnější akci předvedl podél brankové čáry P. Listík, jeho centr však adresáta nenašel. Na druhé straně zahřmělo po rychlé křídelní kombinaci, střela šla opět vedle. Chvilku nato mohlo být hůř a to když se domácí dostali do přečíslení dva na jednoho, skvělým zákrokem nás v tu chvíli podržel P. Prokop. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, z ničeho nic se po dlouhém nákopu M. Prokopa objevil v samostatném nájezdu M. Listík a v zakončení nezaváhal – 0:1. Vzápětí se ještě stihli dostat do šance i domácí, ale jejich mířidla nebyla dobře seštelována. V již nastaveném čase prvního poločasu ještě předvedl po odpískání „blikanec“ P. Diviš a uviděl od rozhodčího červenou kartu.

 

Úvod do druhého dějství obstarali domácí, když se objevili zcela osamoceni hned ve dvojici na křídle, jejich šanci ale stačil náš brankář srazit na roh. V 57. minutě po faulu na polovině hřiště centroval M. Listík do vápna, kde neomylně našel hlavu M. Prokopa a ten hlavou zavěsil na 0:2. Radost z dvougólového vedení neměla dlouhého trvání. Chyba našich hráčů na velkém vápně o dvě minuty později znamenala snížení na 1:2 z pohledu domácích, protože jejich útočník se v koncovce nemýlil. Poté se hra odehrávala především mezi šestnáctkami obou celků a za zmínění stojí jen žlutá karta našeho beka Rambouska. V 68. minutě vypálil na naši branku projektil jeden z domácích hráčů, opět skvělý zákrok předvedl P. Prokop. Ještě předtím jsme sáhli k první změně v sestavě, kdy na hrotu útoku nahradil A. Hovorku A. Holec. Ačkoli jsme hráli v deseti, paradoxně jsme dokázali přidat i třetí branku, když v 72. minutě dobrým napadáním donutil k chybnému odkopu domácího golmana V. Hoppe a uklidil míč do odkryté branky – 1:3. Klasického výpadku zřejmě z uspokojení jsme se nevyvarovali ani v tomto zápase. Varování po hezké kombinaci domácích, kdy jejich poměrně slušnou střelu chytil náš brankář, tak nestačilo. O dvě minuty později prošel naší obranou domácí útočník a střelou k tyči snížil na 2:3. Tím domácím hráčům narostla křídla a zatlačili nás před vlastní branku. Necelých deset minut před koncem po centru ze strany trefil branku útočník domácích, ale v tu chvíli nás ještě skvělým reflexivním zákrokem zachránil P. Prokop a jeho hlavičku vytěsnil na roh. V 85. minutě jsme sáhli ke druhému střídání, kdy V. Hoppeho nahradill L. Korynta. Tlak domácích tím ale nebyl narušen a ti nakonec v poslední minutě dokázali zřejmě s přispěním ofsajdového postavení vyrovnat na konečných 3:3. (lk)

 

 

Statistiky: Kosova Hora – Mokrovraty 3:3 (0:1)

 

Sestava: P. Prokop – Rambousek, M. Prokop, P. Diviš (45. + 2), M. Stingl – V. Hoppe (85. L. Korynta), P. Listík ©, M. Lichtenberg, F. Hausner – A. Hovorka (67. A. Holec), M. Listík

 

Branky: M. Listík, M. Prokop, V. Hoppe