Na lídra a smůlu na druhou jsme nestačili

20.05.2012 18:13

 

Ve 22. kole jsme zajížděli do Prostřední Lhoty, k vedoucímu týmu tabulky naší skupiny. Ačkoli termín utkání kolidoval se semifinálovým zápasem hokejové reprezentace, kupodivu jsme se sešli v plné sestavě, pouze s absencí P. Listíka, který si plnil pracovní povinnosti. Samotný zápas začal z obou stran velmi opatrně. My, vědomi si síly soupeře, jsme se soutředili především na dobrou defenzivu a i u soupeře bylo vidět, že z nás má respekt a žádné velké fotbalové hody se tak v úvodu utkání nekonaly. První náznak šance přišel až ve 12. minutě, kdy F. Hausner zahrával dlouhý aut do vápna, tam našel hlavu M. Prokopa, ale ten mířil pouze nad branku hostí. Na opačné straně o chvíli později dobře zasahoval náš gólman, který vyškrábl nebezpečnou střelu domácích na rohový kop. Z tohoto mráčku však nezapršelo a hra podkreslená úmorným vedrem plynula dál. Po pětadvaceti minutách nic nenasvědčovalo tomu, že by se v dohledné době mělo měnit skóre, ale opak byl pravdou. Dlouhý nákop domácího obránce nezpracoval nikým neatakovaný M. Prokop, míč mu podskočil pod nohou a v tu ránu se řítil naprosto osamocený útočník sám na J. Hříbala, kterému kličkou nedal žádnou šanci a bylo to 1:0. Lhoťáci se tak dostali na koně a začali přebírat otěže utkání do své moci. O pár minut později se po rychlé akci z pravé strany napřahoval ke střele jeden z domácích borců, do jeho rány mu vložil nohu bránící L. Korynta, smůlovatě tečoval balón do protipohybu vlastního gólmana a rázem to bylo 2:0. Tato skutečnost nás ale na lopatky nepoložila a naděje nám svitla ještě do poločasu, když ve 36. minutě našel přihrávkou mezi beky A. Holec nabíhajícího F. Hausnera a ten své sólo přetavil v kontaktní gól na 2:1. Poté domácí viditelně znervózněli a do přestávky jsme byli lepším mužstvem, jenže gólově jsme se již prosadit nedokázali. S mankem jedné branky jsme tak odcházeli do kabin.

    Do druhé půle naskočil místo dnes nevýrazného Z. Zoula střídající O. Duben. Snaha o vyrovnání byla patrná, ale vítr z plachet nám poměrně brzy domácí sebrali, když v 53. minutě zvyšovali na 3:1. O dvě minuty později mohlo být ještě hůře, to ve vápně fauloval P. Šimkovský pronikajícího útočníka, uviděl žlutou kartu a nabídl soupeři šanci v podobě pokutového kopu. Ten však skvělým zákrokem zneškodnil náš gólman a následující dorážku poslal penaltový exekutor z malého vápna vysoko nad. I tento fakt trochu nahlodal psychiku domácích a nám vlil novou krev do žil. Na hrot vysunutý M. Prokop totiž v 65. minutě dokázal svým důrazem napravit chybu z prvního poločasu a vrátil nás znovu do hry - 3:2. Honba za vyrovnáním se ale nekonala, protože prakticky ihned po rozehrávce se dopustil dalšího faulu ve vápně P. Diviš a druhou penaltu už soupeř dokázal proměnit - 4:2. Poté už jsme otevřeli hru úplně, jistotu tří bodů a postupu do okresního přeboru tak získali domácí poměrně záhy. Po jednom z mnoha útoků, které se na nás valily, už to totiž bylo 5:2. Z naší strany to však ještě nebylo vše, po pěkné akci se v 69. minutě dostal ke střele M. Hora a parádní bombou orazítkoval bohužel pouze tyč domácí branky. Konečnou podobu dal výsledku v 80. minutě domácí útočník, který akcí do otevřené obrany ještě kosmeticky upravoval na finálních 6:2. Když už jsme nedokázali soupeři sebrat nějaký ten bod, alespoň jsme jej potrápili a tento zápas ho musel bolet...

 

Statistiky:    Prostřední Lhota - Mokrovraty 6:2 (2:1)

Branky:        36. F. Hausner, 65. M. Prokop

Sestava:      J. Hříbal  – P. Šimkovský ©, M. Prokop, M. Stingl - P. Diviš (81. J. Ďuriš) - M. Hora, P. Rambousek, A. Holec, L. Korynta - F. Hausner, Z. Zoul (46. O. Duben)

 

Příští zápas sehrajeme v sobotu 26. 5. 2012 na domácím hřišti s Višňovou. Začátek utkání je v 17:00, sraz hráčů v 16:00.