Bída s nouzí za tři body!

01.11.2010 12:01

V jedenáctém kole jsme přivítali na našem hřišti našeho přemožitele z poháru, Daleké Dušniky B. Od začátku utkání to byla nuda, hra plná nepřesností a faulů z obou stran, jakoby hráči ani nechtěli hrát fotbal. Jednu takovou nepřesnost soupeře jsme ale dokázali využít a to když hostující golman v desáté minutě vykopával aut od branky tak nešťastně, že jeho výkop zachytil na velkém vápně M. Listík a skóroval. Až do poločasu se hra odvíjela převážně uprostřed hřiště, bez jakéhokoli náznaku šance na obou stranách. Za zmínku stojí pouze žlutá karta, kterou dostal M. Listík za kritiku sudího.

O poločase jsme sáhli ke střídání, kdy nevýrazného a znuděného F. Hausnera vystřídal L. Pechar. Začátek druhé půle jsme vůbec nezvládli, když hned po výkopu se hosté dostali k našemu vápnu a tam zaúřadoval P. Šimkovský, který úplně zbytečně fauloval útočníka Dušnik a následoval trestný kop na hranici pokutového území, ze kterého soupeř srovnal skóre, když nikým neatakován na malém vápně usměrnil centrovaný míč do naší sítě hostující útočník. Ve 49. minutě se dostal do brejku M. Listík, ale své sólo již tradičně neproměnil. Až do 84. minuty to byla opět bída s nouzí, bez vážnějších šancí, zato plná faulů. Za zmínku stojí pouze volej P. Listíka, který skončil pomalu až v chatách. A konečně přišla již zmiňovaná 84. minuta, kdy jsme soupeře přibili před jeho branku a po obrovském závaru, kdy jsme pálili ze všech možných i nemožných pozic a trefovali brankovou konstrukci, obránce soupeře, ale i P. Listíka na brankové čáře se nakonec prosadil L. Pechar a dostal nás opět dovedení. V 87. minutě mohl definitivně rozhodnout P. Diviš, který se po krásné přihrávce M. Listíka objevil zcela osamocen před hostujícím golmanem, ale šance se zalekl a lajdácky branku minul. Místo uklidnění jsme se strachovali o výsledek až do konce utkání, v 88. a v 90. minutě jsme ještě sáhli k taktickému střídání, kdy nejprve vystřídal V. Hoppeho Rambousek a pak ještě M. Listíka O. Duben. Závěrem chci říct, že bojovnost našim klukům nelze upřít, ale hra obou týmů byla tragická a vyhrát si nezasloužil nikdo!

R. Černý

Statistiky:      Mokrovraty – Daleké Dušniky B 2:1 (1:0)

Sestava:         P. Prokop – P. Šimkovský ©, A. Holec, M. Prokop, M. Stingl – M. Hora, P. Listík, P. Diviš, F. Hausner (46. L. Pechar) – V. Hoppe (88. P. Rambousek), M. Listík (90. O. Duben)

Branky:          M. Listík, L. Pechar