Debakl na letišti!

13.09.2010 10:32

Ke čtvrtému utkání jsme zajížděli k soupeři do Kamýku nad Vltavou. Před utkáním jsme si stanovili defenzivní taktiku, kterou už v šesté minutě začal bortit P. Šimkovský, kterého po hrubé chybě ještě zachránil P. Prokop. Ale ve 12. minutě po katastrofální a nepochopitelné hrubce, kdy náš kapitán místo odkopu míče do autu namazal domácímu útočníkovi před naší prázdnou branku a daroval tak tím domácím laciný gól a zároveň rozmetal naší defenzivní taktiku. Poté jsme se začali tlačit do útoku, ale bez efektu. Ve 26. minutě jsme se konečně dostali do gólové šance, kdy po individuální akci J. Ondráček pěkně přihrál F. Hausnerovi na malé vápno, ale ten bohužel míč minul. O dvě minuty později se v gólové šanci prozměnu objevil domácí útočník, ale opět nás podržel výborný P. Prokop. Do 42. minuty se odvíjela převážně uprostřed hřiště a právě v této minutě nás zase podržel výborný P. Prokop, kdy po velké hrubce P. Šimkovského vyrazil křížnou střelu na roh.

 

Do druhého poločasu nastoupil O. Duben místo Rambouska a právě on připravil ve 49. minutě do té doby naší největší šanci pro M. Listíka, kterého skvělým zákrokem vychytal domácí gólman. V 52. minutě odpustil velmi nepřesný sudí Ledínský domácím červenou kartu za inzultaci M. Lichtenberga, ale bohužel za tyto prohřešky dostáváme karty jen my. Vzápětí nato dostal žlutou kartu P. Šimkovský za protesty. Poté jsme přitlačili domácí před vlastní branku, ale bez vážnější šance. A pak to přišlo. Po nepřesné přihrávce nebo spíše odkopu P. Šimkovského se ve středu hřiště zmocnili domácí míče a dvěma rychlými přihrávkami se dostali do brejku, kdy doslova prosvištěl domácí útočník okolo M. Stingla a zvýšil na 2:0. Pro naše hráče to byl šok. Po inkasované brance se do útoku posunul náš stoper M. Prokop, aby vytvořil větší tlak na domácí obranu. Mezi 62. až 65. minutou jsme se dostali do dvou slibných šancí, kdy nejprve M. Lichtenberg jen těsně minul a poté P. Diviš střelou z dálky opět minul. V 66. minutě domácí zahrávali trestný kop po faulu A. Holce a nasimulovaném pádu svého kapitána na hranici velkého vápna a po něm hlavou zvýšili už na 3:0. V tu chvíli byli naši hráči jako opaření a prakticky rezignovali na jakýkoliv bodový zisk. Od té doby to byl z naší strany jen chaos. V 75. minutě jsme sáhli ke střídání, kdy J. Ondráčka nahradil L. Korynta. V 80. minutě po minimálně dvoumetrovém ofsajdu přidali domácí čtvrtý gól a tím zatloukli poslední hřebíček do naší rakve. V 85. minutě se dostal do obrovské šance M. Lichtenberg, ale po jasném faulu na něj ve velkém vápně zůstala píšťalka sudího Ledínského nepochopitelně němá. Těsně před koncem, v 89. minutě, se dostal do velké šance L. Korynta, ale ze dvou kroků od branky přestřelil. Závěrem bych chtěl říct, že ze sedmi střel na naší branku čtyři skončily v síti a třemi skvělými zákroky se blýskl náš golman P. Prokop - tomu se říká efektivita.

R. Černý

 

Statistiky: Kamýk - Mokrovraty 4:0 (1:0)

Sestava: P. Prokop - P. Šimkovský, M. Prokop, P. Diviš, M. Stingl - J. Ondráček (75. L. Korynta), M. Lichtenberg, A. Holec, Rambousek (46. O. Duben) - M. Listík, F. Hausner