Dobrý zápas s hořkým koncem

03.06.2012 12:21

 

Série těžkých utkání pokračovala i ve 24. kole, kdy jsme zajížděli k neoblíbenému soupeři z Kamýku nad Vltavou. Na místním „letišti“ se nám tradičně nedaří a začátek tohoto utkání nebyl výjimkou… Než jsme se na širokém hřišti stačili pořádně rozkoukat, mohli jsme už v páté minutě prohrávat, ale chybu naší obrany naštěstí zastavila tyč. Ani tato šance nás však z letargie neprobudila a domácí nás celkem slušně vodili. Střed hřiště nebyl z naší strany vůbec dobře pokrýván a náběhy domácích útočníků do vápna naši beci jen horko těžko zastavovali. Netrvalo dlouho a konstrukce branky zvonila podruhé, i tentokrát se to se štěstím obešlo bez změny skóre. Úvodní pekelná čtvrthodinka byla završena faulem ve vápně, kterého se dopustil P. Diviš a následovala penalta. Ani z té se ale domácí nedokázali trefit, protože místní exekutor ji poslal zhruba metr vedle branky a tak trval pro nás velice milosrdný stav 0:0. Kdybychom v tu chvíli prohrávali o tři góly, nemohl se nikdo divit. Náš výkon byl v tu chvíli mírně řečeno tragický a léty prověřený systém dlouhých nakopávaných balónů na nikoho podpořený nulovou střelbou se opravdu mohl líbit jen místním fanouškům. Jedinou nadějí k ohrožení soupeřovi branky byly standardní situace a po jedné z nich dokonce nastřelil břevno M. Hora, když se dokázal prodrat k hlavičce. To nám dodalo trochu kuráže do žil a zjistili jsme, že bychom mohli hrát i fotbal a dramatický rozdíl mezi oběma mužstvy z úvodu utkání se začal postupně zmenšovat. Domácí byli sice stále nebezpeční, ale i my jsme se osmělili a po hezkém centru si Z. Zoul dobře zpracoval míč na hranici velkého vápna, halfvolejem parádně vypálil a jen těsně minul domácí branku. O několik minut později byl na dostřel branky opět Z. Zoul, jeden z domácích obránců ho ale přejel jak parní válec srnku a Zdenda tak musel hřiště předčasně opustit. Jen dodávám, že bez povšimnutí slabého rozhodčího, který tento jasný faul ani nezaregistroval. Naopak téměř ihned po této situaci řešil důrazný, ale čistý zákrok na opačné straně hřiště žlutou kartou pro M. Prokopa. Z následného trestného kopu trefil borec v domácím dresu jen pletivo za naší brankou. Za zmínku stojí ještě šance F. Hausnera, který se po pěkné přihrávce dostal do samostatného úniku a dokázal ho i úspěšně zakončit. Jedinou chybou na kráse této akce byl nesmyslně zvednutý praporek nad hlavou pomezního rozhodčího. A tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

    Druhá půle byla z naší strany o dimenzi lepší. Konečně jsme se rozběhali, dokázali si dát míč do nohy a byli lepším mužstvem. Z obou stran se hrál poměrně slušný fotbal, utkání mělo dobré tempo a šance přibývaly na obou stranách. V jedné z nich nás podržel včasným vyběhnutím J. Hříbal, když dokázal rychle padnout pod nohy řítícího se útočníka v samostatném nájezdu. Na druhé straně několikrát zahrozila dvojice F. Hausner – K. Zeman, ale ani jeden ze zmiňovaných skórem nepohnul. P. Diviše nahradil během druhého poločasu na hřišti J. Ďuriš. Po jednom z úniků F. Hausnera zatáhl za záchrannou brzdu stoper domácích, když zezadu Frantu skolil, ale rozhodčí místo červené karty vytáhl pouze žlutou. Zápas se pomalu chýlil ke konci, v 83. minutě ještě vystřídal L. Koryntu V. Vodniak. Už už se zdálo, že rozhodčí zápas ukončí, dokonce i sám avizoval, že po rozehrání rohového kopu domácích se tak skutečně stane, jenže po odraženém balónu se zbytečného faulu před vápnem dopustil J. Ďuriš. Jak asi pozorný čtenář tuší, nenásledovalo nic jiného než trestný kop, ze kterého domácí střelec dokázal s přispěním J. Hříbala dopravit míč až do sítě a neštěstí bylo na světě – 1:0. Ihned po rozehrání rozhodčí třikrát zadul do píšťalky a nám sobotní odpoledne pěkně zhořklo…                                                                                                                                                                                                                                                     (lk)

                     Statistiky:    Sokol Kamýk nad Vltavou – TJ Mokrovraty 1:0 (0:0)

Sestava:      J. Hříbal  – P. Šimkovský ©, M. Prokop, M. Stingl - P. Diviš (70. J. Ďuriš) - M. Hora, P. Rambousek, A. Holec, L. Korynta (83. V. Vodniak) - F. Hausner, Z. Zoul (30. K. Zeman)

Příští zápas sehrajeme v sobotu 9. 6. 2012 opět na soupeřově hřišti, tentokrát v Petrovicích. Začátek utkání je v 17:00, sraz hráčů v 15:30.