Druhé kolo, druhé vítězství!

29.08.2010 19:09

Ke druhému soutěžnímu utkání jsme zajížděli k soupeři do Obor. Od začátku utkání jsme měli hru plně pod kontrolou a soupeře jsme doslova přikovali k brance, ale bohužel bez efektu. První gólovou příležitost měl V. Hoppe, kterou bombou do boční sítě bohužel neproměnil. Poté se hra vyrovnala a po zhruba 15 minutách plných nepřesností ve 25. minutě unikl domácí obraně F. Hausner do samostatného nájezdu na domácího golmana a již tradičně neproměnil. Vzápětí poté jsme opět zahrozili po úniku V. Hoppeho, který krásnou přihrávkou našel F. Hausnera na malém vápně, ale opět bez efektu. Konečně přišla 37. minuta, kdy se pěkně uvolnil M. Listík a ze 20 metrů přehodil domácího brankáře a po zásluze jsme se dostali do vedení. Do přestávky se už nic podstatného nestalo.

Do druhého poločasu jsme nastoupili se změnou v sestavě, kdy v útoku nevýrazného a střelecky nemohoucího F. Hausnera vystřídal Rambousek. V 50. minutě dostal náš golman P. Prokop žlutou kartu za oprávněné protesty na domácího pomezního (velmi nepřesného) ale nato jsme už zvyklí - viz. Malá Hraštice. V 55. minutě jsme dostali druhou žlutou, tentokrát oprávněně, kdy A. Holec fauloval unikajícího domácího hráče, ale už předtím se jiskřilo na obou stranách, kdy i domácí po tvrdém zákroku dostali žlutou kartu. V 60. minutě dostal domácí útočník červenou kartu za brutální zákrok na našeho brankáře. V 65. minutě po pěkné rychlé akci - Ondráček, Holec, Lichtenberg - posledně jmenovaný vstřelil naší druhou branku, musím říct, že zcela po zásluze. V 67. minutě jsme sáhli ke druhému střídání, kdy hřiště opustil střelec druhé branky M. Lichtenberg a místo něj nastoupil L. Korynta, který dvě minuty nato našel pěknou přihrávkou na malém vápně V. Hoppeho, který trestuhodně přestřelil. V 72. minutě po krásné kombinační akci Holec - Korynta, kdy posledně jmenovaný našel na velkém vápně volného P. Listíka a ten umístěnou střelou k levé tyči zvýšil na 3:0. Od té doby se domácí zmohli jen na sérii ošklivých a většinou i zákeřných faulů, kdy šlo doslova o zdraví našich hráčů, ale rozhodčí Soukup měl asi černé brýle, protože domácím neudělil ani jednu žlutou i když prakticky každý domácí zákrok si o to říkal. V 80. minutě jsme sáhli k našemu třetímu střídání, kdy místo Ondráčka nastoupil M. Stingl, ale nic podstatného kromě domácích faulů se již nestalo. Závěrem chci říct, že jsme po zásluze a zejména ve druhém poločase po pěkné a chci zdůraznit, že kombinační hře vyhráli, kdy skóre 3:0 v náš prospěch je k domácím ještě milosrdné. Ještě chci dodat a tímto i sdělit panu Makovičkovi, rádoby trenérovi Malé Hraštice, že i našim hráčům svědčí kvalitní hřiště a že umíme hrát kombinační fotbal - viz. loňská sezóna, kdy jsme na půdě Malé Hraštice nastříleli domácím šest branek.

R. Černý

Statistiky: Obory - Mokrovraty 0:3 (0:1)

Sestava: P. Prokop - P. Šimkovský (C), M. Prokop, P. Diviš, A. Holec - J. Ondráček (80. M. Stingl), M. Lichtenberg (67. L. Korynta), P. Listík, V. Hoppe - F. Hausner (46. Rambousek), M. Listík

Branky: 37. M. Listík, 65. M. Lichtenberg, 72. P. Listík