Festival zahozených šancí!

18.10.2010 11:47

V devátém kole jsme nastoupili proti outsiderovi z Dublovic. Hned od úvodního hvizdu jsme soupeře přikovali k jeho brance. Do třetí minuty jsme si vypracovali tři velké šance, ve kterých selhali bratři Listíkové a M. Lichtenberg. Poté se do úniku dostal J. Ondráček, ale v šanci opět selhal, když přehodil hostujícího golmana i s brankou. Hned nato se dostali do šance po hrubce P. Šimkovského také hosté a ti svou šanci zužitkovali ve svůj prospěch a z první střely na branku jsme inkasovali. Hned po rozehrání ze středového kruhu se dostal do šance P. Listík, ale jeho krásnou střelu výborně zneškodnil brankář hostů. Ve 13. minutě se naskytla vynikající příležitost ke srovnání skóre, kdy přetížená obrana Dublovic faulovala ve vápně J. Ondráčka a sudímu nezbývalo nic jiného, než odpískat pokutový kop, kterého se ujal A. Holec, ale nabízenou šancí pohrdnul a branku prudkou ranou přestřelil. V 16. minutě se dostal do tisíciprocentní šance M. Lichtenberg, ale ze dvou kroků od prázdné branky trefil pouze břevno. Následná dorážka skončila vedle. Ve 30. minutě se dostal do vápna hostů M. Prokop a nekompromisně zakončil levačkou k tyčce a konečně a zaslouženě srovnal skóre. Ještě do poločasu jsme si vypracovali obrovské příležitosti, které neproměnil dvakrát M. Listík, jednou M. Lichtenberg a M. Prokop.

Hned po změně stran neproměnil samostatný nájezd M. Listík, dvě minuty nato se dostali hosté ke své druhé šanci v zápase a tentokrát stála štěstěna na naší straně, když po hrubce v obraně nastřelili hosté tyč. Do 60. minuty jsme si vypracovali další velké šance, kdy zejména bratři Listíkové nevyužili své samostatné úniky. Až přišla konečně 60. minuta, kdy P. Listík prolomil smůlu a šťastnou trefou nás dostal zaslouženě do vedení. V 67. minutě jsme sáhli ke střídání, kdy dobře hrajícího J. Ondráčka střídal K. Zeman. V 78. minutě se konečně prosadil i M. Listík, který tentokrát s přehledem využil svou šanci a dostal nás do dvoubrankového vedení. Minutu po vstřelené brance vystřídal M. Lichtenberga L. Korynta. V 82. minutě po pěkné, samostatné akci K. Zemana, kdy obešel dva obránce jej stoper Dublovic fauloval a následoval náš druhý pokutový kop, ke kterému se nikdo z našich nijak zvlášť nehrnul, až popadl míč P. Listík, postavil ho na značku pokutového kopu a s přehledem proměnil. Tři minuty nato mohl završit Petr svůj hattrick, ale své sólo neproměnil. V 87. minutě zvýšil naše skóre na 5:1 P. Rambousek. V závěru utkání jsme sáhli k našemu třetímu střídání, kdy V. Hoppeho nahradil O. Duben. Závěrem bych chtěl říct, že skóre 5:1 je ještě k hostům hodně milosrdné a mohlo skončit při troše štěstí i dvouciferným výsledkem. Ještě chci poděkovat i našim skvělým fanouškům, R. Protivovi za vynikající klobásky a paní Prokopové za vybírání vstupného. Další utkání hrajeme v neděli na hřišti v Počepicích. Odjezd je ve 14:30 ze hřiště, sraz hráčů ve 14:15 !!!

(R. Černý)

Statistiky:  Mokrovraty – Dublovice B 5:1 (1:1)

Sestava:  P. Prokop – P. Šimkovský (C), M. Prokop, A. Holec, M. Stingl – P. Rambousek, M. Lichtenberg (79. L. Korynta), P. Listík, V. Hoppe (90. O. Duben) – J. Ondráček (67. K. Zeman), M. Listík

Branky: P. Listík 2, M. Prokop, M. Listík, P. Rambousek