J. Ondráček trefil 3 body!

10.10.2010 19:36

V sedmém kole jsme nastoupili v derby se Starou Hutí oslabeni o opory zadních řad M. Prokopa a P. Diviše, který se nechal v minulém utkání zbytečně vyloučit. Nastoupili jsme s obavami, co s námi tyto ztráty udělají. Oba hráče však výborně zastoupili A. Holec a L. Pechar. Do utkání nastoupili oba týmy velmi opatrně, takže se hrálo převážně uprostřed hřiště až do 22. minuty, kdy první střelou na branku v zápase otevřel skóre J. Ondráček, když ranou z dálky nedal žádnou šanci hostujícímu gólmanovi. Vzápětí jsme se mohli dostat do dvougólového vedení, ale bohužel M. Listík své sólo neproměnil. Na jeho obhajobu musím dodat, že byl faulován, ale sudí se asi díval někam jinam. Hned za další dvě minuty vystřelil P. Listík jen těsně vedle. Ve 28. minutě se dostal Michal opět do samostatného úniku, ale opět stoprocentní šanci neproměnil. Ve 35. minutě musel poprvé ukázat své umění P. Prokop, když zneškodnil nebezpečnou střelu zpoza velkého vápna a kryl hned i dorážku. Následný závar vyřešil P. Šimkovský odkopem.

Do druhého poločasu vystřídal F. Hausner L. Koryntu, očekávané oživení to ovšem nepřineslo. Hra se opět převážně odehrávala uprostřed hřiště, bez rušnějších okamžiků. Větší vzrušení přinesla až 60. minuta, kdy byl faulován M. Listík 25 metrů od branky a sám postižený z trestného kopu trefil krásnou střelou pouze břevno. Odražený míč nedokázal usměrnit do opuštěné branky F. Hausner, který z malého vápna trestuhodně přestřelil. V 65. minutě se opět dostal M. Listík do samostatného úniku a bohužel pro nás opět neproměnil. Jeho sólo zmařil dobře vyběhnuvší brankář, který jeho střelu na hranici velkého vápna vyrazil. Odražený míč se dostal k dobíhajícímu J. Ondráčkovi a ten z voleje opět netrefil prázdnou branku. Hned za dvě minuty se M. Listík opět dostal do samostatného úniku, ale již tradičně neproměnil - pro tento zápas asi nechal své střelecké kopačky doma, jinak si nedovedu představit tolik neproměněných stoprocentních šancí našeho nejlepšího a většinou neomylného střelce. V 75. minutě jsme dali šanci našemu mládí. Našeho jediného střelce J. Ondráčka střídal nedávno šestnáctiletý A. Hovorka. V 85. minutě jsme sáhli k našemu třetímu střídání, když vyčerpaného M. Listíka střídala naše zahraniční akvizice Nguyen. V 86. minutě z náhodné a ojedinělé střely hosté trefili tyč. Z následného protiútoku se tentokrát do samostatného úniku dostal V Hoppe, který od poloviny hřiště zcela neatakován uháněl vstříc druhému našemu gólu, ale nepochopitelně z jasné tisíciprocentní šance přihrával ještě nabíhajícímu Nguyenovi, ale bohužel přihrávka nenašla svého adresáta. Tento zkrat nám Vráťa vysvětlil, že chtěl po Nguyenovi zápisné. Doufám, že si naši hráči vezmou na příští zápas ty správné střelecké kopačky, budeme je potřebovat, jedeme na horkou půdu – do Hříměždic. 

P.S. : Zpráva pro fanclub: Po zápase se Starou Hutí páchal hráč č. 14 výtržnosti, napadal kouče (ústně) a další přísedící. Žádám o nápravu.

R. Černý

Statistiky: Mokrovraty – Stará Huť 1:0 (1:0)

Sestava: P. Prokop – P. Šimkovský (C), A. Holec, L. Pechar, M. Stingl – L. Korynta (46. F. Hausner), P. Listík, M. Lichtenberg, V. Hoppe – J. Ondráček (75. A. Hovorka), M. Listík (85. Nguyen)

Branka: 22. J. Ondráček