Po chybě golmana a zahozených dvou penaltách jsme přišli o vítězství

20.09.2010 11:10

V pátém kole jsme přivítali na svém hřišti jednoho z favoritů soutěže, tým Nového Knína B. Hned od začátku zápasu jsme převzali iniciativu zápasu do svých rukou a soupeře jsme zatlačili před jeho branku. Už ve třetí minutě střelou z dálky prověřil P. Listík hostujícího golmana, který střelu s námahou vyrazil na roh. Z následného rohu hlavičkoval Rambousek těsně vedle tyče. Poté jsme stále zaměstnávali hostující obranu. V osmé minutě faulovala Knínská obrana M. Lichtenberga na hranici velkého vápna a z následného trestného kopu nastřelil M. Listík pouze hostující zeď. V 11. minutě, opět po rohu, Rambousek vysoko přestřelil. V 15. minutě zahrozili poprvé hráči Knína, kdy střelou ze 20 metrů prověřili P. Prokopa, ale náš golman si s nebezpečnou střelou poradil. Jeho slabší chvilka teprve měla přijít. Ve 32. minutě po dlouhém autu M. Listíka vstřelil náš vedoucí gól hlavou P. Diviš. Bohužel vedení nám dlouho nevydrželo. Hned o 3 minuty později si připravil svou slabší chvilku náš brankář P. Prokop, který po centru do malého vápna neudržel míč v rukou a připravil soupeři laciné vyrovnání. Ve 38. minutě se krásně probojoval přes tři hráče do velkého vápna P. Listík, kterého musel faulovat Knínský stoper a nemohlo následovat nic jiného než pokutový kop, kterého se ujal náš exekutor M. Listík, ale bohužel pro nás tuto výhodu nevyužil, když jeho špatnou střelu hostující golman zneškodnil. Těsně před poločasem se k naší smůle zranil do té doby vynikající A. Holec, kterého nahradil M. Stingl. 

 

Druhý poločas jsme začali opět náporem a hned ve 47. minutě po sérii rohů nás mohl dostat do vedení M. Prokop, ale jeho střelu vyrazil rukou hostující obránce, který za tento zákrok neviděl ani žlutou kartu. Poté následovala další penalta, které se ujal J. Ondráček, ale opět neproměnil. Jeho slabou střelu golman hostů v pohodě zneškodnil. Pak naši hráči trochu znervózněli a v 50. minutě dostal žlutou kartu P. Diviš za nešetrný faul. V 57. minutě se hosté dostali ke své teprve třetí střele na naší branku, kterou tentokrát pěkně zneškodnil náš golman P. Prokop. Z následného rohu hosté nic nevytěžili. V 65. minutě jsme sáhli ke druhému střídání, kdy J. Ondráčka nahradil L. Korynta. V 73. minutě, opět po rohu, se dostal k odraženému míči M. Listík a opravdu nádhernou střelou z 25 metrů z voleje trefil svůj životní gól a dostal nás zaslouženě opět do vedení. Jenže radost nám znovu dlouho nevydržela. Prakticky hned po rozehrání ze středového kruhu se hosté dostali lacino k rohu, po kterém následoval závar před naší brankou, ze kterého soupeř opět se štěstím vyrovnal. V 82. minutě nás mohl opět dostat do vedení L. Korynta, který ve vyložené šanci nastřelil pouze nohy hostujícího brankáře. Poté se až do konce zápasu vyjma několika rohů a centrů do vápna hostů už nic nestalo.

 

Statistiky: Mokrovraty - N. Knín B 2:2 (1:1)

Sestava: P. Prokop - P. Šimkovský (C), M. Prokop, P. Diviš, A. Holec (44. M Stingl) - Rambousek, M. Lichtenberg, P. Listík, F. Hausner - J. Ondráček (65. L. Korynta), M. Listík 

Branky: P. Diviš, M. Listík