Povinnost splněna, skóre navýšeno!

14.05.2012 18:14

 

Po usmolené výhře v Lečici se týden nato hrálo na domácí půdě s dalším outsiderem soutěže, mužstvem Kňovic. Postavení v tabulce hovořilo za vše. Povinnost velela zvítězit a jedinou otázkou v kabině (kromě věčně pesimisticky naladěného R. Černého upozorňujího na podzimní blamáž, kdy jsme soupeři věnovali bod za remízu 2:2) před zápasem bylo: „Tak kolik? Pět, deset?“ Jenže přání tady spíše bylo otcem myšlenky a první poločas utkání vůbec neodpovídal papírovým předpokladům…

    Ve stylu „porazí se sami“ začalo utkání řízené nekomentovaným výkonem sudího Mezka nemastným, neslaným výkonem našich borců. Pokud nezaujatý divák sledoval toto představení, asi by nepoznal, který z týmů hraje na špici a který na chvostu tabulky… Nebo ještě lépe řečeno, tipoval by zřejmě opačně – naši nebyli schopni dát si kloudnou přihrávku a nadšeně hrající hosté se jednoduchou kombinací dostávali přes střed hřiště, k vážnému ohrožení branky to ale naštěstí nevedlo. Ve srovnání s minulým týdnem se nebojím konstatovat, že na dobře připraveném trávníku se zhruba po dvaceti minutách hry i naši hráči osmělili a začali se zajímat o dění na place. Několik nadějných příležitostí však končilo buď na rukavicích hostujícího brankáře, ochranné síti za brankou a nebo ve čtrnácté brázdě pole, které je před chatami – viz. šance P. Listíka, Z. Zoula, A. Holce a F. Hausnera. Ani jeden ze zmiňovaných však zařízení netrefil a tak trápení pokračovalo až do 31. minuty, kdy čítankovou uličkou našel P. Rambousek nabíhajícího F. Hausnera a ten konečně otevřel účet utkání – 1:0. Nepochopitelná nervozita se tímto gólem z našich nohou ale neodlepila a myšlenka s vylepšováním skóre na konto soupeře se nekonala, spíš panovaly rozpaky nad předváděnou hrou a mírné obavy o to, abychom z nějakého brejku neinkasovali. Za nepříliš lichotivého stavu se tak šlo do kabin.

    Po pauze už se na hřiště nevrátili P. Rambousek se Z. Zoulem, které nahradili L. Korynta a O. Duben. Jako mávnutím kouzelného proutku se neuvěřitelné stalo skutečností a na hřišti začalo být vidět, že fotbal umíme hrát i po zemi. Po pár minutách druhého poločasu jsme zahrávali rohový kop, skrumáže v malém pokutovém území využil L. Korynta a druhou brankou utkání přinesl pohodu na tribunu i na kopačky našich plejerů – 2:0. Od té doby už byl na hřišti pouze jeden tým a předzápasové předpoklady se začaly naplňovat. Hosté se horko těžko stačili vzpamatovávat z kolotoče, na kterém jsme je zdarma vozili, natož aby pomýšleli na nějakou dlouhodobější návštěvu za půlící čarou nebo dokonce střelu na branku. Postupem času jim viditelně ubývalo sil a to byla voda na náš mlýn. Třetí branku utkání přidal po krásné kolmici od O. Dubna F. Hausner v 57. minutě – 3:0. Doslova famózní akci předvedl o chvíli později O. Duben. Na půlící čáře sebral balón, vymíchal dva protihráče, třetího si lehce obhodil a běžel sám na brankáře. Svojí akci dotáhl úspěšně až do konce, ale radost mu zkazil rozhodčí Mezek, který (z padesáti metrů) dobře viděl ruku, o kterou našemu Messimu brnknul balón, když dělal kličku brankáři. No nic, tato událost neubrala nikomu z našich na chuti a jelo se dál. M .Prokop se po jedné z mnoha standartek „zapomněl“ vrátit na svou pozici stopera, chvíli zůstal v útoku a také se dočkal své trefy – 4:0. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Souhrou začínající od obrany našel jedním dotekem L. Korynta P. Listíka a ten si s míčem věděl rady – hezkým obstřelem ho poslal z hranice velkého vápna na zadní tyč a bylo to už 5:0. Jenže nebyl všem dnům konec. Po jedné z akcí šel hlavou do souboje s brankářem střídající J. Ďuriš. Toho gólman hostů doslova smetl, penalta se překvapivě nepískala, ale několik minut se nehrálo. Jarda se však otřepal a pokračoval v utkání, to samé se však nedá říci o druhém účastníkovi této nehody. Sportovně tedy přejeme soupeři brzký návrat na trávníky. Do konce zápasu se ještě stihl prosadit P . Diviš, kterému po přihrávce P. Listíka nezbývalo nic jiného, než trefit prázdnou branku – 6:0. Rezignované hosty tak vysvobodil až závěrečný hvizd sudího Mezka, jenž zkrátil druhý poločas o několik minut a šlo se na klobásu… Tímto díky M. Poláčkovi!

 

Statistiky:       Mokrovraty - Kňovice 6:0    (1:0)   

Branky:          31. a 57. F. Hausner, 49. L. Korynta, 68. M. Prokop, 75. P. Listík, 90. P. Diviš        

                       Sestava:         J. Hříbal  – P. Šimkovský ©, M. Prokop, M. Stingl - P. Diviš - M. Hora, P. Rambousek (46. L. Korynta), P. Listík, A. Holec - F. Hausner (70. J. Ďuriš), Z. Zoul (46. O. Duben)

Příští zápas sehrajeme v sobotu 19. 5. 2012 od 17:00 na hřišti vedoucího týmu soutěže - Prostřední Lhoty. Sraz hráčů je v 16:00.