Prokopův hattrick!

16.11.2010 15:28

V závěrečném utkání podzimní části soutěže jsme zajížděli na hřiště Krásné Hory. Z utkání jsem měl obavy, protože minimálně třetina hráčů byla indisponována (pařba až do rána), nicméně soupeře jsme na začátku utkání zaskočili tím, že jsme se na hřišti procházeli jak na Václaváku a to pravděpodobně domácí nečekali, protože nevěděli, co hrát. Každý jiný soupeř by nám dal v té době alespoň tři góly. Tato hrůza trvala až do 12. minuty, kdy jsme zahrávali standardní situaci ze 30 metrů od branky. Centrovaný míč si ukázkově poslal hlavou do vlastní branky domácí stoper a tím nás konečně probudil. Vedli jsme 1:0 a já si přál konec, jenže jsem si ho přál předčasně. Hned za čtyři minuty se do vápna domácích prodral M. Prokop, krásným centrem trefil hlavu P. Listíka a vedli jsme 2:0. Poté se domácí začali tlačit před naši branku, ale nic vážného si nevytvořili. Náznaky šancí zneškodnil náš nestárnoucí gólman P. Prokop. Ještě před přestávkou jsme sáhli k prvnímu střídání, kdy jednoho z chodících a ve 35. minutě už vyčerpaného F. Hausnera musel vystřídat veterán M. Lichtenberg. Do poločasu se již nic mimořádného nestalo.

            Do druhého poločasu jakoby nastoupilo jiné mužstvo. Hned od začátku jsme převzali iniciativu, asi klukům pomohlo pivo a cigarety o poločase. Ve 47. minutě se na půlce uvolnil M. Prokop, z obránců Kr. Hory udělal solné sloupy a své čtyřicetimetrové sólo dokonale proměnil. Tím prakticky rozhodl utkání. Poté se dostal ke hře i M. Listík, ale poslední dobou mu není přáno a jeho šance zůstaly již tradičně nevyužité. V 62. minutě, po krásné kombinační akci se dostal k míči V. Hoppe, přesným centrem našel na malém vápně opět M. Prokopa a ten zvýšil už na 4:0. V 70. minutě opět krásným centrem našel V. Hoppe M. Prokopa, ale ten krok od branky odmítl hattrick a branku neuvěřitelně přestřelil. V 75. minutě jsme sáhli k našemu druhému střídání, kdy M. Horu střídal P. Rambousek, který vzápětí uvolnil M. Lichtenberga, který vstřelil branku, ale ta nebyla uznána pro údajný ofsajd, jenž odmával domácí pomezní. No nic, hráli jsme dál a v 80. minutě jsme sáhli k našemu poslednímu střídání, kdy V. Hoppeho nahradil O. Duben, který se ihned dostal do obrovské šance, ale jeho střelu zblokoval domácí obránce na roh. V 86. minutě jsme se dostali opět k rohu, po kterém pěkně hlavičkoval O. Duben, ale zázračně zasáhl domácí gólman a jeho hlavičku vyrazil naštěstí pro nás jen před M. Lichtenberga a ten dorážkou zvýšil už na 5:0. V 89. minutě byl na půlce faulován P. Listík, míč popadl P. Diviš, s rozehrávkou neotálel a krásným pasem našel rozběhnutého P. Rambouska, který se vřítil do vápna a mohl v klidu skórovat, ale ještě našel úplně volného M. Prokopa a ten do prázdné branky dovršil svůj hattrick a stanovil skóre na konečných 6:0. Závěrem bych chtěl poděkovat všem fanouškům, hlavně těm, co s námi jezdí i ven, za přízeň a podporu, chtěl bych je tímto pozvat na rozlučkové utkání s touto sezónou, kterého se zúčastní hráči A mužstva a staré gardy – tuto sobotu 20. 11. 2010 od 14 hodin na našem hřišti. Sraz všech hráčů, i neregistrovaných, je ve 13:30 hodin.

R. Černý

 

Statistiky:      Krásná Hora B – Mokrovraty 0:6 (0:2)

Sestava:         P. Prokop – P. Šimkovský ©, A. Holec, P. Diviš, M. Stingl – M. Hora (75. P. Rambousek), P. Listík, F. Hausner (35. M. Lichtenberg), V. Hoppe (80. O. Duben) – M. Prokop, M. Listík

Branky:          M. Prokop 3x, M. Lichtenberg, P. Listík, vlastní