Rozhodl druhý poločas!

08.11.2010 12:06

Ve dvanáctém kole jsme přivítali na svém hřišti tým Prostřední Lhoty. Začali jsme vlažně a hned ve druhé minutě po chybě A. Holce, kdy netrefil skákající míč, se soupeř dostal do samostatného úniku a svůj brejk využil střelou k tyči, nedal žádnou šanci našemu golmanovi P. Prokopovi a dostal se do vedení. Poté jsme soupeře zatlačili, ale bez vážnější šance. V 17. minutě se tentokrát do úniku dostal M. Listík, ale jeho sólo skvěle zneškodnil brankář hostů. Tři minuty na to mohlo platit pravidlo nedáš – dostaneš, kdy hostující útočník zcela osamocen na malém vápně hlavičkoval těsně vedle naší branky. Ve 25. minutě se dostal ke střele M. Stingl, ale střelou ohrozil pouze chaty za brankou. Ve 27. minutě jsme vytvořili velký závar před brankou soupeře, ale bohužel jsme z něj nic nevytěžili. Všechny střely skončily na golmanovi nebo se odrážely od obránců. Ve 32. minutě se dostal k hlavičce asi nejtěžší hráč na hřišti, M. Lichtenberg, ale jeho střela skončila na břevně lhotské branky. Těsně před poločasem musel střídat po brutálním faulu M. Listík. Tato situace volala po červené kartě, ale sudí tento faul neohodnotil ani žlutou. Místo Michala nastoupil jeho bratr Petr.

 

O poločase jsme sáhli ke druhému střídání, kdy L. Koryntu nahradil P. Rambousek a zároveň jsme přeskupili své řady, když se na hrot vysunul M.Prokop a do naší hry to přineslo velké oživení. Zvláště ožil F. Hausner, kdy řádně provětrával obranu hostů a doslova si s obránci soupeře dělal, co chtěl. Byl to jeho nejlepší výkon této sezóny. Ve 48. minutě se uvolnil právě Franta a pěknou ranou srovnal skóre. Je nutné podotknout, že svůj díl viny na brance nese také hostující golman, když si Frantovu střelu srazil do branky. Minutu na to našel Franta krásným centrem na malém vápně M. Prokopa, ale ten se zatím zastřeloval, protože jeho prudká rána hlavou skončila těsně nad brankou. V 57. minutě napravil svou chybu brankář Lhoty, kdy zázračně vyrazil umístěnou střelu F. Hausnera na roh. Z následného rohu jsme udeřili, prosadil se M. Lichtenberg, který hlavou překonal golmana hostů a zaslouženě jsme se dostali do vedení. Od té doby jsme hostům prakticky nepůjčili míč a obránci soupeře nevěděli, kam dřív skočit. V 78. minutě jsme neproměnili stoprocentní šanci, kdy z malého vápna nedokázali prostřelit golmana hostů M. Hora a F. Hausner. V 81. minutě se konečně prosadil náš druhý nejlepší hráč utkání, M. Prokop. Výstavní střelou z otočky zvýšil na 3:1 a tím prakticky rozhodl o osudu zápasu. Hned na to jsme sáhli k našemu třetímu střídání, kdy výborného F. Hausnera vystřídal O. Duben. V 90. minutě upravil skóre na 4:1 opět M. Prokop, kdy pěknou ranou zpoza velkého vápna nedal žádnou šanci golmanovi hostů. Po rozpačitém prvním poločase jsme ve druhém dějství zcela ovládli průběh utkání a zaslouženě jsme vyhráli. Závěrem bych chtěl poděkovat všem našim skvělým fanouškům za přízeň, R. Protivovi za skvělé klobásky, paní Prokopové za vybírání vstupného a jménem všech hráčů a funkcionářů bych chtěl popřát panu B. Petržílkovi k jeho 60. narozeninám mnoho štěstí, zdraví a pevných nervů při šéfování mokrovratské kopané!

R. Černý

Statistiky:      Mokrovraty – Prostřední Lhota 4:1 (0:1)

Sestava:         P. Prokop – P. Šimkovský ©, A. Holec, M. Prokop, M. Stingl – M. Hora, M. Lichtenberg, P. Diviš, L. Korynta (46. P. Rambousek) – F. Hausner (81. O. Duben), M. Listík (43. P. Listík)

Branky:          M. Prokop 2x, F. Hausner, M. Lichtenberg