Vezeme tři body z Lečice

07.05.2012 10:55

 

K dalšímu zápasu jsme zajížděli k soupeři ze spodní poloviny tabulky, mužstvu Velké Lečice. Oslabeni o dva stabilní hráče základní sestavy (P. Listík, A. Holec) jsme navíc nastoupili i s novou akvizicí v brance. Svou premiéru si mezi třemi tyčemi odbyl J. Kadlec, který tak nahradil indisponovaného J. Hříbala.

 

    Ačkoli před utkáním pršelo, hřiště v Lečici bylo neskutečně tvrdé a hrbolaté, o chybějících praporcích vymezujících hrací plochu nemluvě... Samotné utkání začalo v poklidném tempu, míč jsme drželi většinou na svých kopačkách a soupeři ho příliš nepůjčovali. Spolehlivým výkonem v obraně jsme se už od zadních řad pokoušeli o kombinaci, ale ta hlavně ve finální fázi vázla a k ohrožení soupeřovi branky jsme se dostávali jen sporadicky, většinou střelbou ze střední vzdálenosti. Převahu rohových kopů jsme však nijak zúročit nedokázali, ale jedna ze standartních situací přeci jen gólové ovoce přinesla. Ve 41. minutě se M. Hora postavil k rozehrání přímého kopu z dobrých 30 metrů, tvrdě vypálil a jeho ránu domácí gólman vyrazil jen před sebe, kde však číhal L. Korynta, který míč uklidil k levé tyči a nabídnutou šancí tak nepohrdnul - 0:1. Do přestávky se již nic zajímavého nedělo a tak jsme šli s hubeným vedením do kabin.

 

    Druhý poločas se odvíjel v podobném duchu jako první dějství, šancí bylo pomálu a hra příliš oku lahodící nebyla. S přibývajícími minutami se domácí snažili hru trochu více otevřít, ale naše dobře hrající obrana se až na pár okýnek (které byly způsobeny spíše vlastními chybami než uměním domácích borců) žádné hrubky nedopustila a pomáhala tak držet čistý štít J. Kadlecovi, který kromě sbírání několika centrů moc práce neměl. Za zmínku tak stojí kolaps jednoho z hráčů domácích, který se bez cizího zavinění skácel k zemi a musela ho odvézt sanitka. Další podrobnosti nemáme, takže přejeme brzký návrat na trávníky. Místo zraněného hráče se pokoušel na trávník dostat chlapec s brýlemi, u hlavního rozhodčího ale s tímto doplňkem neuspěl a tak musel nastoupit v poněkud nekomfortní situaci a zřejmě úplně dobře na hru neviděl... Shodou okolností právě tento hráč dostal po několikaminutovém pobytu na hřišti v rychlém sledu dvě žluté karty a z trávníku se poroučel do kabin. Ke konci utkání jsme využívali rychlých brejků do otevřené obrany, po jednom z nich nám ještě gól pro nepochopitelně odmávaný ofsajd nebyl uznán, když zakombinovala dvojice O. Duben - F. Hausner, ale nakonec jsme se pojistky v podobě druhé branky dočkali. V 85. minutě P. Rambousek krásně prošel mezi domácími beky, naservíroval míč F. Hausnerovi a ten pečetil tři body do tabulky v náš prospěch - 0:2.

 

    Závěrem bychom chtěli poděkovat M. Poláčkovi za výborné klobásky a těšíme se na další utkání, které se bude konat v sobotu 12. 5. 2012 na hřišti v Mokrovratech, kde přivítáme soupeře z Kňovic. Začátek utkání je v 17:00, sraz hráčů v 16:00 na hřišti!                                                                                                                                                    

Statistiky:   Velká Lečice - TJ Mokrovraty 0:2 (0:1)

Sestava:     J. Kadlec - P. Šimkovský (c), M. Prokop, M. Stingl - P. Diviš - M. Hora, P. Rambousek, L. Korynta,

                 O. Duben - Z. Zoul (85. J. Ďuriš), F. Hausner

Branky:      41. L. Korynta - 0:1

                 83. F. Hausner - 0:2