Vysoká výhra nad nováčkem

06.09.2010 13:39

K našemu třetímu soutěžnímu utkání jsme nastoupili na domácím hřišti proti nováčkovi soutěže, Velké Lečici. Hned v páté minutě první střela hostí na naši branku skončila v síti po špatné přihrávce M. Lichtenberga na polovině hřiště. Ve 12. minutě po pěkném pasu P. Listíka vstřelil jeho bratr Michal vyrovnávací branku. Hned dvě minuty nato postupoval F. Hausner sám na golmana hostí, ale bohužel nastřelil jen tyč. V 15. minutě předvedl M. Prokop cholerický psychovýlev na trenéra. Dvacátá minuta přinesla velkou šanci P. Listíka, ale míč letěl těsně vedle branky. Ve 25. minutě M. Prokop ve vyložené šanci na malém vápně vysoko přestřelil. Přišla 30. minuta, když F. Hausner vstřelil regulérní branku, ale hostující pomezní nepochopitelně odmával neexistující ofsajd. Konečně přišla 32. minuta, kdy M. Lichtenberg vstřelil náš vedoucí gól. Ve 38. minutě P. Listík hlavou opět jen těsně minul branku hostů. Do poločasu se už nic mimořádného nestalo.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s jednou změnou v sestavě, kdy místo J. Ondráčka nastoupil Rambousek. Začátek druhé půle jsme ovšem nezachytili a hosté po rychlém brejku ve 48. minutě nastřelili konstrukci domácí branky a to nás dostatečně probudilo. Hned o minutu později odpověděl M. Listík z trestného kopu krásnou střelou k tyči, ale bohužel pro nás výborně zasáhl golman hostí a střelu vyrazil. V 55. minutě jsme se konečně dočkali a M. Listík střelou z 25 metrů zvýšil naše vedení na 3:1. V 63. minutě po pěkném centru A. Holce vstřelil nadvakrát M. Lichtenberg svůj druhý gól a zvýšil na 4:1 a tím definitivně zlomil odrpor hostů. V 70. minutě dokonal svůj hattrick M. Lichtenberg, hlavou zvýšil už na 5:1. Vzápětí za velkého aplausu diváků ho vystřídal L. Korynta. V 77. minutě po nepochopitelné hrubce P. Šimkovského, kdy náš kapitán ukázkově namazal míč před naší branku hostujícímu útočníkovi, kterému ve skórování zabránila výborným zákrokem naše golmanská ikona P. Prokop, který střelu vyrazil na roh, po kterém soupeř snížil na 2:5. V 80. minutě po krásné samostatné akci L. Korynty, kterého fauloval stoper hostů ve vyložené šanci v pokutovém území jsme zahrávali penaltu a M. Listík zvýšil na konečných 6:2. Poté soupeř definitivně rezignoval. V 83. minutě po sérii neodpískaných tvrdých zákroků na P. Listíka neudržel nervy na uzdě právě P. Listík a za vražení hráče po přerušené hře dostal už druhou žlutou kartu v zápase a tudíž následovala karta červené barvy. V 85. minutě jsme sáhli k našemu třetímu střídání, kdy za M. Listíka šel na hřiště O. Duben. Poté se utkání již jen z povinnosti dohrávalo.

R. Černý

Statistiky:     Mokrovraty - Velká Lečice 6:2 (2:1)

Sestava:   P. Prokop - P. Šimkovský (C), M. Prokop, P. Diviš, M. Stingl - J. Ondráček (46. Rambousek), P. Listík, M. Lichtenberg (72. L. Korynta), A. Holec - F. Hausner, M. Listík (85. O. Duben)

Branky:     M. Listík 3, M. Lichtenberg 3