Z Hřiměždic bez bodu!

01.01.2010 17:42

Na horké půdě hřiměždického Vltavanu jsme se museli obejít bez vykartovaného P. Diviše a pracovními povinnostmi vytížených V. Hoppeho s M. Listíkem a bylo to znát. Od začátku zápasu nás domácí přehrávali a my jsme vpředu nedokázali udržet míč a ulehčit tak přetížené obranné řadě. Domácí hráči v poklidu kombinovali od vlastní branky a většinu času drželi balón ve své moci, i když do opravdu vyložených příležitostí se dostat nedokázali. Jenže jako obvykle jsme nabídli svou chybou v obraně soupeři šanci ke skórování, a ten ji bez zaváhání dokázal proměnit ve vedoucí branku utkání - 1:0. Dalším zásahem do sestavy bylo zranění P. Listíka ještě v průběhu prvního poločasu, toho tak musel zhruba po půlhodině hry nahradit A. Hovorka. Do přestávky přišla ještě jedna tutovka domácích, kteří nás vyšachovali na levé straně hřiště, ale skvělým zákrokem nás v tu chvíli zachránil od druhého gólu P. Prokop, když tváří v tvář vychytal na malém vápně domácího útočníka. Na druhé straně se pak po zblokované střele dostal k odraženému míči M. Lichtenberg, jenže jeho střelu k tyči dokázal dobrým zákrokem domácí brankář vyrazit alespoň na roh.

Ve druhé půli se domácí přizpůsobili naší nepřesné hře a hrála se spíš kopaná než fotbal. Vážnější šance nepřicházely a tak se stalo to samé co v prvním poločase - naše chyba, tentokrát v rozehrávce. Po nedorozumění L. Korynty a našeho brankáře, který slabě vyhodil míč ze svých rukavic se domácí dostali do přečíslení a využili ho ke vstřelení druhého gólu do naší sítě - 2:0. Po obdržené brance se dopředu vysunul M. Prokop, aby posílil útok a vyhrával osobní souboje, v nichž se nám nedařilo. Hra poté trochu ožila, ale žádnou ze šancí jsme nedokázali přetavit v gól. Do zápasu se dostali i O. Duben s Nguyenem, kteří na hřišti vystřídali F. Hausnera a L. Koryntu. V závěru jsme hru ve snaze o skórování ještě více otevřeli, ale branku v soupeřově síti z toho stejně nevytěžili. Naopak domácí se několikrát dostali do brejků, většinu z nich pak hasila obrana na poslední chvíli, jednou se to však nepodařilo a bylo to už 3:0. Poslední ránu nám zasadili domácí ještě v nastavení, když O. Duben fauloval ve vápně unikajícího útočníka a proměněnou penaltou stanovili konečný účet zápasu na 4:0. (lk) 

Statistiky: Hřiměždice - Mokrovraty 4:0 (1:0)

Sestava: P. Prokop - P. Šimkovský (C), M. Prokop, L. Pechar, M. Stingl - L. Korynta (75. Nguyen), M. Lichtenberg, P. Listík (30. A. Hovorka), A. Holec - J. Ondráček, F. Hausner (65. O. Duben)