Žolík jménem Hora!

26.10.2010 11:40

V desátém kole jsme hráli v Počepicích. Už od začátku jsme věděli, že naším soupeřem bude hlavně duo rozhodčích Petrásek – Ledínský, hlavně druhý jmenovaný pomezní se pěkně činil a domácím pomáhal jak se dalo i nedalo. Na malém hřišti v Počepicích jsme od samého začátku převzali iniciativu a domácí jsme zatlačili před vlastní branku. Hned v 7. minutě parádní střelou z dálky rozezvučel F. Hausner pouze tyč domácí branky. Pět minut nato zasáhl parádně domácí golman proti střele J. Ondráčka a pěknou a umístěnou střelu vyrazil na roh. Z následného rohu udeřila naše nová posila, M. Hora, a hlavou poprvé rozvlnil domácí síť. Ve 30. minutě se dostal do sóla M. Listík, ale skvěle zakročil domácí golman. Ve 40. minutě zaúřadoval pomezní Ledínský, když odmával neexistující ofsajd M. Listíkovi a tudíž nemohl platit gól, který Michal vsítil. Hlavně mě zklamal hlavní sudí Petrásek, který musel jasně vědět, že o žádný ofsajd nešlo. O poločase v kabině jsme si řekli, že musíme hrát zodpovědně a hlavně nereagovat na kontroverzní rozhodnutí sudích, hlavně pomezního Ledínského.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s ostře nabroušenými kopačkami a pořádně to začali řezat. Za němé asistence sudího Petráska, kdy doslova likvidační zákroky na M. Prokopa a F. Hausnera volaly po červených kartách. V 55. minutě daroval sudí domácím přímý kop, ze kterého srovnali skóre, když domácí hráč prostřelil naší zeď a P. Prokop byl bez šance. V 60. minutě jsme sáhli k prvnímu střídání, když nevýrazného J. Ondráčka vystřídal K. Zeman. V 62. minutě skvěle zasáhl náš golman P. Prokop, když zneškodnil nebezpečnou střelu domácího útočníka a z následné dorážky soupeř naštěstí pro nás přestřelil branku. Dvě minuty poté jsme nevyužili obrovský závar před domácí brankou, když domácího golmana a několik obránců na brankové čáře nedokázali prostřelit M. Lichtenberg, F. Hausner, K. Zeman ani M. Listík. V 65. minutě jsme museli sáhnout ke druhému střídání, když zraněného P. Listíka vystřídal L. Korynta. V 84. minutě jsme se lacino dostali k rohovému kopu, který zahrával M. Listík a našel hlavu M. Hory, který nás dostal opět do vedení. Pro Marka to je premiéra jako hrom a jen doufám, že mu střelecká forma ještě nějaký čas vydrží. Musím ho pochválit i za defenzivní práci, při poctivém a dobrém bránění. V 90. minutě jsme sáhli k taktickému střídání, kdy F. Hausnera nahradil O. Duben.

R. Černý

Statistiky:  Počepice – Mokrovraty 1:2 (0:1)

Sestava:  P. Prokop – P. Šimkovský ©, A. Holec, M. Prokop, M. Stingl – M. Hora, P. Listík (65. L. Korynta), M. Lichtenberg, F. Hausner (90. O. Duben) – J. Ondráček (60. K. Zeman), M. Listík

Branky: M. Hora 2x

Další utkání hrajeme v sobotu 30. 10. 2010 od 14:30 s Dalekými Dušníky B na domácím hřišti. Sraz všech hráčů ve 13:30!!!